Børn og unge i Uganda skal lære at spille håndbold

Projektets formål er at højne livskvaliteten blandt børn og unge i Apac en landsby i Uganda.
Gennem den sociale aktivitet håndbold at give lokalbefolkningen gode oplevelser som skaber glæde,
give dem motivation og selvtillid samt skabe sammenhold og venskaber på tværs af alder, køn og baggrund.
Målet er også at forberede dem til selv at kunne videreføre arbejdet når vi er rejst hjem.

Baggrund for projektet

I 2014 fik Henrik Madsen (Træner Kølstrup/Rynkeby HK) lyst til at gøre en forskel ude i verden, han havde som håndboldtræner og dommer gennem mange år haft talrige store oplevelser med håndbold, så det var helt naturligt at det var håndbold som han ville berige lokalbefolkningen i Apac i Uganda med.
Apac ligger midt i Uganda og har ca. 14.000 indbyggere. Byen bærer tydeligt præg af fattigdom. Da Henrik var der tilbage i 2014 blev han til den første træning mødt af en flok barfodede børn på en knoldet græsplæne, med mål der var lavet ud af kæppe og reb.

Pigen med sandaler af bildæk

Der var en pige, der gjorde særligt indtryk på Henrik. Hun var målmand og meget talentfuld. Men det var hendes viljestyrke som Henrik beundrede mest, for hver dag gik hun i to timer for at komme til håndbold, og når træningen var slut, gik hun to timer i mørket hjem igen, i sandaler lavet af bildæk.
Pigen gjorde stå stort indtryk på Henrik at han købte en cykel til hende, den kostede 250 kr. Det var ikke meget for Henrik men det gjorde en ualmindelig stor forskel for pigen.

En stor hjælp

Det var ikke småting, Henrik fik udrettet på sine 14 dage i Apac, udover at gøre en masse børn og unge glade kunne han fra myndighederne i Apac i et takkebrev læse, at de mente at Henrik havde været med til at reducere risikoen for vold og forbrydelser i området.

Afsted IGEN

I juli var der tre der tog afsted igen. Henrik Madsen, Kenneth Mose og Kenneths søn Lukas. Vi var i Apac en måned, hvor de producerede håndboldmål af jern, malede håndboldbaner op. De skulle træne og lave turnering for 200 lokale børn og unge. De uddannede lærere fra de nærliggende skoler til håndboldtrænere, så de selv kunne træne videre når de var rejst hjem.
De var i gang med forberedelserne et halvt års tid inden de tog afsted. De fik samlet håndboldtøj og bolde sammen fra bl.a. de fynske håndboldklubber. De fik lov til at tage ekstra bagage med i flyet uden beregning. De indsamlede penge, tøj og andet udstyr gennem fundraising på Facebook og fik udarbejdet en hjemmeside. De gav interview til den lokale avis, de lavede ugandisk mad med en gourmetkok i Svendborg Forsamlingshus og fik derved få udbredt deres projekt. De forsøgte at komme ud med deres budskab på forskellige medier og med forskellige metoder.
Alle indsamlede midler går ubeskåret til projektet. Vores rejse og ophold er selvfinansieret.
Det er Kenneth Mose Hansen der står bag projektet.

Kenneth Mose Hansen

Beskæftigelse:
- Lærer på Centerafdeligen Tåsingeskolen

Tidligere:
- Spiller i Sdr Nærå IF og Ollerup Skerninge G&I
- Træner i Sdr Nærå IF for U6 og U8
- Træner i Ollerup Skerninge for U8

Nuværende:
- Håndboldommer siden 2014
- Fodbolddommer siden 2014